Hem

måndag 2 mars 2015

Så är det end over and out även för H12...

För oss gamla opinionsbloggare så var H12 ett av vattenhålen under politikerveckan i Almedalen. Där fanns tillgång till el och laddning av datorer bland annat. Där fanns alla andra bloggare, det blev som en oas för dig. Från början så betraktades inte bloggare som riktig press och man hade inte tillgång till det traditionella presscentret. Jag som gammal journalist tog inte hönsyn till det utan betraktade mig och bloggen Mina Moderata Karameller som en självklar del av media och fixade mitt presskort från början. Mycket exklusivt då eftersom det öppnade dörrarna till de politiska partiernas olika presskonferenser. Att tillhöra karamellredaktionen var en hot grej på sin tid, men de har förändrats. Idag har alla en egen blogg och det politiska bloggandet har förändrat karaktär i jämförelse med hur det var tidigare. Det finns en och anna blogg kvar som är fristående, men de flesta medier och stora tidningar har idag ett eget bloggande på redaktionerna vilket man bör se som en helt naturlig utveckling.
Almega ska ha all ära av att de startade H12 (som står för Hästgatan 12 som var den första adressen) - den service, det intresse för alla och vänlighet som vi bloggare mötte där är ovanlig. Makthavare.se hade sin redaktion där och det var alltid full rulle kan man säga.
Fredrik Wass i poddtagen...

Så visst kan det kännas lite tomt i tanken på att Almega nu avslutar sitt H12-projekt. Men sanningen är den att det inte behövs längre. Det finns bredband överallt i Almedalen nu och tiden för oss framåt och allt förändras. Vi behöver nästan inte ens vara närvarande i Almedalen för att följa de olika seminarierna. Många websänds och de stora medierna är där i full aktion med stora redaktioner som bevakar det mesta som sker.
I år kommer inte Karamellredaktionen att delta i Almedalen för det har även kommit till den bloggens ände i tid faktiskt. I alla fall så är den i vilande läge just nu. Livet går vidare och andra intressanta sysselsättningar väntar. Men nog kommer vi att sakna en del av det gamla Almedalen med H12 som träffpunkt.

Men tack alla ni på Almega och Politometern förstås som gjorde H12 så bra. Vi kommer säkert att ses framöver i andra sammanhang. Och någon mer räkmacka på Kallis blir det nog framöver...

Så här skriver Almega om H12
Så här skriver Makthavare om H12
3 kommentarer:

  1. Verkligen trist att H12 går i graven. Stor risk att mina Almedalsbesök gör detsamma f.n.

    SvaraRadera
  2. Verkligen trist att H12 går i graven. Stor risk att mina Almedalsbesök gör detsamma f.n.

    SvaraRadera
  3. Tack för de här åren! Och tack för din fina bloggpost.

    SvaraRadera