Hem

tisdag 2 december 2014

En favorit till gottisbordet i jul

Man ska inte stressa för mycket på julen, men lite är det skojigt att göra i alla fall. Som julgodis.

Nu läser man mycket om chokladpraliner och det är verkligen jättegott. Alladinaskar, nja... Mer förtjust i den mörka chokladen men så har det alltid varit och sån där billig choklad som dyker upp i tjusiga askar går fetbort, det är som att äta färgat cocosfett ungefär. Bläh... lägger sig som nivea i hela truten.


Testa det här receptet - rejält gott.

Godisbitar 

1 burk Nutella (eller jordnötssmör, då blir det Snickersvariant - jag brukar göra båda sorterna) 
1 dl strösocker
2 dl sirap
1 dl cocosflingor
Värm ihop ingredienserna på svag värme och rör om mest hela tiden tills sockret lösts upp. STOR kastrull är bra.

Häll sedan i:

1 tsk vaniljsocker 
1 liter Kelloggs Rice Crispies 

Rör runt och blanda väl, det tar en stund. Trägaffel är bra för smeten blir ganska tjock och seg.
Platta ut smeten i en form (hur stor beror på hur hög du vill ha kakan. Smeten räcker till ungefär en halv långpanna, så får ni en hint)

Smält 225 g ljus blockchoklad eller finare mörk choklad och bred över och låt den stelna.

Kakan går utmärkt att frysa. Men troligen äter man upp den direkt.

Nutella kan man lätt göra själv - kolla här på bloggen Matgeeks tips. Det är förresten en blogg man absolut ska följa om man är intresserad av mat.
















Jag stressar inte så jättemycket - det gör jag inte nej...



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar