Hem

torsdag 2 oktober 2014

Jag startar om med ny blogg - Mary X Jensen...

Allt har sin tid här i världen. Nu är det dags att ta nya steg för min del och jag låter min gamla blogg MinaModerataKarameller (MMK) gå i vila. Efter 5943 inlägg och två valrörelser är det dags att göra något annat.

Bloggandet har förändrats sedan jag startade i maj 2007. Då var det nästan som en folkrörelse och vi länkade och samverkade på många olika sätt. Den stora bloggbävningen mot FRA-lagen för att skydda den personliga integriteten var nog det vi som var med då kommer ihåg allra bäst. Alla tidningar med lite självaktning hängde på och vi twinglade så att det rök om det. 


Det var en kul tid men också väldigt intensiv. Därefter har Twitter och Facebook tagit över mycket av dialogen och aktiviteten i bloggsvarsfälten har minskat och många bloggar har lagt ned eller ändrat fokus. Just nu känns det dock som om bloggandet har fått en liten nytändning. 


Jag gillar och brinner för politiken på olika sätt och självklart kommer den här bloggen att handla om det, fattas bara. Opinionsbildning helt enkelt. Men i friare form än tidigare. Nu sitter alliansen i opposition och jag har lagt mina politiska ambitioner på hyllan.

Gunnar Hökmark skrev detta på sin blogg och jag tyckte att det stämmer väldigt bra med min egen uppfattning så nu kör vi på här...

"En av de viktiga skillnaderna i politiken är mellan dem som ser politikens begränsningar och dem som inte kan eller vill se den. Skillnaden uppträder i alla frågor och på alla politiska nivåer.
De som vill reglera familjers sätt att leva och de som vill skapa valfrihet. De som vill att vi ska kunna välja vård, skola och omsorg och de som vill styra över den. De som vill att politiken ska respektera medborgarnas val och de som vill göra dem till politikens undersåtar. De som anser att politiken är till för att förverkliga deras egna uppfattningar om hur människor ska leva sitt liv och de som vill att politiken ska bidra till att människor kan förverkliga sina uppfattningar och drömmar.
 För några har den politiska makten inga begränsningar var de än utövar sin makt och för oss andra är politikens gränser en del av politiken. Så ser det ut inför valåret 2014 och det gäller både inför Europavalet och inför valen i september."



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Bra. Kommer Gunnar Hökmark att rösta emot amorteringskrav? Bör ett avtal mellan en privatperson och banken inte vara en privat affär? Bör det inte vara personens och bankens sak om lånet amorteras eller inte?

    SvaraRadera
  2. Bra Mary, ser fram emot att läsa dig här. Som du skriver, har agnsrna sållats lite från vetet... det finns flera oerhört seriösa, alltså inte per definition torra och trista, bloggar som härdat ut och stått emot "dumkommersialiseringen" av forumet.
    Vi hörs i etern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lyckades inte få in min adress, men här kommer den

      http://fredriklidby.wordpress.com

      Radera