Hem

måndag 1 december 2014

Slut med novembergnällandet...

Denna november har varit solfattigare än många tidigare novembermånader. Omkring 3 timmars sol i Stockholmsområdet. Människor beskriver sin trötthet och det kan bero på solbrist förstås, men säkerligen också på de krav vi har runtomkring oss. Att vara en bra mamma eller pappa samtidigt som det gäller att vara en bra medarbetare med framgång på jobbet. Gärna aktiv själv i ett par föreningar, köra runt ungarna på aktiviteter och framförallt hinna med att träna och äta nyttig mat. Hålla snyggt hemma är också viktigt men det kan man få hjälp med numera. Det många glömmer att nämna här är att det eviga plockandet också tar tid.

Idag börjar december månad och hetsen ökar med allt som ska hinnas med till julafton. Inte nog med att julklappar ska införskaffas, mat ska förberedas, släktingarna ska samordnas, julhälsningar ska skickas och så julfesterna på jobbet inte att förglömma. Plånboken töms i rask takt. 

Men den 24:e på julafton - då ska allt vara klart och vi sitter hemma i fåtöljen med en glögg, brasan sprakar och ungarna glittrar med ögonen. Granen är fylld med granna kulor och karameller och ljus. Snart ringer tomten på dörren, eller var tog pappa vägen?

Eller hur?  Det är i alla fall bilden. Den vi har att leva upp emot... 

Fundera på det...

Själv tänker jag leva på och anpassa mig efter omständigheterna och längta till ljuset som kommer framåt våren. Relaxa helt enkelt. Kanske hetsa lite grann mellan åtagandena. Möjligen.Läs även andra bloggares åsikter om , , Hur ser det ut i verkligheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar