Hem

måndag 6 oktober 2014

Att tysta media är inte alls OK...

Är man miljöförespråkare ja rent av miljöminister så är det naturligtvis obehagligt att bli påkommen med aktiviteter som man inte borde hålla på med just ur miljösynpunkt. Skämsigt.

Vad är naturligare då än att snabbt gå i försvarsställning och kvickt säga till reportern  Det är copyright på de bilderna. Det vet du eller? - när en bild som hon själv lagt upp visas. En lustig reaktion men kanske inte helt ovanlig. Att försöka tysta media är absolut inte OK. Var nyligen med om en liknande incident då en hög politiker talade om för en närradiojournalist vem det var som betalade radion och krävde att en för denne obekväm fråga skulle redigeras bort ur reprisen.

Man kan få andnöd för mindre som gammal journalist.

Jag citerar Zac

"- Åsa - det där är ett oerhört vidrigt beteende som underminerar demokratin. Det vet du eller? 
Att försöka tysta granskningar genom att hänvisa till upphovsrätten är så oerhört lågt att man baxnar! Och att inte media hugger på det är en gåta!?"

Inget smart beteende nej.

Andra som har synpunkter på detta är Opassande som skriver om att måla över sina misstag.
Bloggaren Cornucopia har en del åsikter om moral och annat vad gäller tilltaget med miljöfarlig färg, diesel och gråvatten. Dessa kan ni läsa i hans blogg. Christian Engström tar upp tankarna kring att tysta politisk kritik med copyright och hur olämpligt det är. Henrik Alexandersson tycker att hon ska avgå.

Det finns de som fått vgå för mindre faktiskt.

Expressen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar